Els Gegants de la Ciutat protagonistes de la tarda de dimecres de Festa Major

20 de juliol de 2015

El "Va de rams" i "l'Arribada dels Gegants de la Ciutat a l'Ajuntament" són els noms dels dos actes nous que els Amics dels Gegants i Capgrossos de Granollers celebrarem enguany a l'edició de la Festa Major de Blancs i Blaus 2015. Tots dos actes es celebraran la tarda del dimecres de festa major, i els quatre gegants de la ciutat en seran els protagonistes. Amb aquests dos actes, es pretén que les dues parelles guanyin presència a la Festa Major, així com crear petits rituals que tinguin una continuïtat al llarg dels anys i esdevinguin actes tradicionals de la Festa Major i de la ciutat.

El primer acte, el "Va de rams", consistirà en una cercavila que servirà per anar a buscar els rams que les dues gegantes, la Damiana i la Plàcida, lluiran durant tota la Festa Major. La cercavila s'iniciarà des de l'emblemàtica Fonda Europa a 2/4 de 8 de la tarda, passant pel carrer de Sant Roc, carrer de Santa Elisabet i la placeta de Sant Francesc (davant la Casa de Cultura Sant Francesc) on es recolliran els dos rams i per primera vegada les dues gegantes de la ciutat oferiran un ballet per lluir els seus rams de flors. Amb els rams ja recollits, la cercavila seguirà pel carrer Travesseres, plaça de la Caserna, carrer de Santa Anna, carrer de Sant Roc i plaça de la Porxada.

A partir d'aquí, començarà el segon acte, "L'Arribada dels Gegants de la Ciutat a l'Ajuntament". Tal i com indica el seu nom, els gegants arribaran a l'Ajuntament, la que és casa seva durant la Festa Major. Serà a les 9 del vespre, quan els gegants arribin de la cercavila i entrin a la plaça de la Porxada per interpretar els balls propis davant de la Casa Consistorial. Posteriorment, els Gegants de la Ciutat entraran a l'Ajuntament on s'hi quedaran per rebre les visites de petits i grans durant tota la Festa Major. Així doncs, amb el pas dels anys el dimecres de Festa Major es convertirà en l'arribada oficial dels Gegants de la Ciutat.

Com sempre, havent sortit per primer cop dimecres, podreu veure els quatre Gegants de la Ciutat el dijous a la Cercavila del Pregó i dissabte a la nostra Convidada.