En Cosme i la Damiana apadrinaran els gegants de Les Franqueses del Vallès

14 de setembre de 2015

El proper dissabte 19 de setembre en Cosme i la Damiana visitaran la veïna població de les Franqueses del Vallès, per assistir a un dels esdeveniments més esperats de la Festa Major de Corró de Vall d'enguany, l'estrena dels seus nous Gegants, 3 figures que representaran als cinc pobles que integren el municipi.

La figura del gegant representa el primer Marquès de les Franqueses, Joan Sanpera, en honor a la contribució i donacions que va fer al municipi a primers del segle XX. La geganta és una pagesa vestida de diumenge que portarà un cistell amb productes de la terra en al·lusió als orígens agrícoles i ramaders de les Franqueses. I la figura del gegantó serà la d’un infant nouvingut que representarà les persones arribades al municipi procedents de les onades immigratòries actuals i dels anys 60.

Després d'una petita cercavila pels carrers del poble, els nous gegants seran presentats a tota la ciutadania a la plaça de l'Ajuntament, on seguidament seran apadrinats pels gegants de Mollet i pels Gegants Vells de Granollers.

Horaris de l'acte:

 • 17.30 h. - Plaça de Can Font
  Mostra de Gegants i Gegantons

 • 18 h. - Plaça de Can Font
  Cercavila de Gegants

 • 19 h. - Plaça de l'Ajuntament
  Arribada de la cercavila i balls de lluïment

 • 19.30 h. - Plaça de l'Ajuntament
  Bateig dels Gegants de les Franqueses