Cursa de Gegants, l’acte més singular de la Mitja Marató

1 de febrer de 2016

El proper dissabte 6 de febrer, la ciutat de Granollers acollirà un dels actes mes singulars de la Mitja Marató de Granollers - Les Franqueses - La Garriga: la Cursa de Gegants. Un acte organitzat per l'Associació Esportiva "La Mitja" que convida prop d'una trentena de colles geganteres de les comarques del Vallès per participar en una cursa que, des de ja fa uns anys, s'ha convertit en tot un símbol dels actes de la Mitja Marató

L’esdeveniment geganter de “La Mitja” anomenat cursa de gegants, s’inicià a principis dels anys 90, essent únicament una competició entre els gegants de dues poblacions participants a la Mitja Marató: el Gegant Magí de la Garriga i el Gegant Biscarri de la Colla dels Blaus de Granollers. Els dos es disputaven en una cursa per veure quina de les dues poblacions tenia el gegant més ràpid. Aquest acte, però, amb el pas dels anys, ha anat creixent i evolucionant, fins a comptar amb més d’una trentena de colles geganteres que participen en una cursa dividida en dues categories (gegants i gegantons).

Enguany, l'acte comptarà amb la presencia d'uns convidats espacials: els gegants de la Garriga en Magí i la Xixilona i els nous Gegants de les Franqueses en Marquès Joan Sanpera i la Pagesa, els quals acompanyaran com amfitrions en Cosme i la Damiana, els Gegants Vells de la Ciutat, per representar els tres municipis que participen a la Mitja Marató. Les tres parelles, com amfitriones de l'acte, encapçalaran la cercavila prèvia a la cursa, i esperaran a tots els corredors en un lloc d'honor, a la línia d'arribada.

L’acte s’iniciarà a les cinc de la tarda amb una petita mostra de tots els gegants participants a la plaça de l'Església. Finalitzada la mostra, es dura a terme una cercavila de lluïment que durà a tots els participants fins el punt de sortida de la cursa. Un cop finalitzi la cursa, a la plaça de la Corona, cada una de les colles amfitriones realitzarà un ballet per posar punt i final a l'acte geganter de la Mitja Marató.

Horaris de l'acte:

 • 17 h. - Plaça de l'Església
  Mostra dels gegants participants.

 • 18 h. - Plaça de l'Església
  Cercavila de Gegants
  Recorregut: pl. Església, pl. Porxada, c/ Sant Roc i c/ Anselm Clavé .

 • 19 h. - Carrer Anselm Clavé
  Cursa de Gegantons.

 • Tot seguit - Carrer Anselm Clavé
  Cursa de Gegants.

 • 19.30 h. - Plaça de la Corona
  Ballada de Gegants.

Colles participants enguany: Castellcir, Castellterçol, Cardedeu, Vilanova del Vallès, Lliçà de Vall, Canovelles, La Garriga, les Franqueses del Vallès, Taller Sarandaca, Gegantons dels Blaus, Gegant Biscarri, Gegant Galí i Gegants Vells de la Ciutat.