Els quatre gegants de la ciutat de Girona visitaran Granollers!

17 de juliol de 2017

El proper dissabte 2 de setembre, els quatre gegants de la ciutat de Girona viatjaran fins a la capital del Vallès Oriental, convidats per en Cosme, la Damiana, l'Esteve i la Plàcida per participar als actes de la Convidada dels Gegants de la Ciutat 2017, que enguany arriba a la seva 20a edició amb una visita excepcional, ja que, per primer cop, les dues parelles de gegants de Girona sortiran juntes fora de la seva ciutat.

Des de l'any 1998, els Gegants de la Ciutat només conviden els gegants d'una sola població, els quals són triats per la seva importància o singularitat dins del món dels gegants, o bé per tenir una relació directa amb els gegants granollerins. Dits convidats faràn estada a Granollers durant tot el dissabte de Festa Major.

Dissabte al matí en Fèlix, l'Àngels, en Carlemany i l'Anna Gironella, seran rebuts pels Gegants Vells de la ciutat, en Cosme i la Damiana, on donaran la benvinguda als gegants gironins i obsequiaran a les gegantes amb uns rams de flors. L'escenari de la rebuda dels convidats, com ja és tradició, serà l'emblemàtica placeta de Sant Francesc, al carrer Corró, ja que en els segle XIV en aquest indret i havia una de les portes d''entrada a la ciutat – el portal de Sant Antoni. Tot seguit una cercavila portarà els convidats fins a la plaça de la Porxada on els Gegants Grossos, l'Esteve i la Plàcida, el Colom i les autoritats de la ciutat donaran la benvinguda oficial als Gegants de la Ciutat de Girona.

Durant els actes de la tarda, els convidats, juntament amb els Gegants de la Ciutat, els Capgrossos Vells i el Colom participaran en la tradicional cercavila de gegants de la Festa Major que finalitzarà a la plaça de la Porxada amb una mostra de balls amb totes les figures participants.